KLICKA PÅ BILDERNA FÖR ATT FÖRSTORA!


Tunga boys
Ulf Holmberg
Höfnergitarr, munspel och Dynacord
Göran Wiberg på sologitarr

Den första tiden 1965 - 1967

Spelning i "Villan", Borås

Long John's blev mest kända för sin seger i Sveriges Radios Popbandstävling 1968. Men det fanns en tid av musikalisk lycka även tidigare. Det var mest repetitioner, men så småningom gjorde man inte minst Falbygden osäker. Vi minns t.ex. "Popkometerna från Falköping", som uppträdde på Ålleberg och ett legendariskt framträdande på Grolanda Bygdegård, där publiken valde att se orkestern utifrån genom fönstren. Detta på grund av den höga volymen.

Man ska heller inte förbise danskvällen i Skara, där både sånganläggning och en gitarrförstärkare gick upp i en puff av rök redan innan publiken kom.

Den något vingklippta ensemblen fick därför framföra bluestolvor i olika taktarter. Vals, tango, cha-cha-cha, ja ingen musikform lämnades ograverad.

Long John's manager gjorde ett tappert försök att rädda gaget, men allt var förgäves. Danslystna skarabor krävde pengarna tillbaka.

Men allt var inte elände. Så småningom blev bandet riktigt bra och besegrade både Borås, Göteborg och den Kungliga Huvudstaden. Under resan till Stockholm hade man installerat kamin i Folkvagnsbussen, så temperaturen låg långt över minus 20 inomhus.

Liverpool, den kända bluespråmen vid Stadshuset, fick smaka falköpingsmusik av grövsta kaliber och gaget sprang säkerligen upp i fyra, fem hundra kronor.

Vid ett senare tillfälle sov hela bussen, inklusive föraren, under en resa mellan Falköping och Jönköping. Efter att ha kört ut i diket och upp på vägen igen, kunde man konstatera att ingen tagit skada.

En trumstol knackades ned i marken för att markera händelsen och denna kunde beskådas under många år därefter...

Long John's Forever!

< Här finns bilder från 1967 och framåt! >

Lyssna på Long John's 1966 !!!

Naggin' Woman
Our Thing
Okänd titel
Keep Your Big Mouth Shut
KLICKA PÅ BILDERNA FÖR ATT FÖRSTORA!


Leif Johansson
Munspel var inne på den tiden..
Publiken var lyhörd

Managern dansar av lycka

Svårimpad publik när vi repade