boll boll
All rights reserved - Contact me here

From the Roadwork Album "Roadwork" 1981
These are my original demos as presented to the band
Lyrics Sound Writer
You're A Big Boy Now Högberg-Lawton
Beautiful and Only 17 Högberg-Lawton
Cold Winds Are Blowin' Högberg-Lawton
Schoolyard Högberg-Lawton
Don't Ever Let A Good Thing Down Högberg-Lawton
Heading For The Road Again Högberg-Lawton
I Was Right, She Was Wrong Högberg-Lawton
Rock'n'Roll Music Time Högberg-Lawton
He Died From a Broken Heart Högberg-Lawton
Yours Ever Högberg
B6 Högberg-Lawton

Charmant, Roadwork!

Ni känner dem som Jerry Williams kompgrupp. I den funktionen är de ett mycket osvenskt och tätt rocksvängigt band i rakt nedstigande led från Rockpile.

Caj Högberg spelar bas och Dougie Lawton gitarr i Roadwork. Dessutom så rinner det bara till av fina melodisnuttar i Högbergs skalle som Lawton rimmar ihop texter till.

Det är många år sen jag hörde en demotejp med Högberg-Lawton-låtar som inte var specialskrivna för Williams. Jag vet alltså att de har hela pophistorien i sitt spektrum men för andra måste den här LP:n komma som en stor överraskning.

Det är charmant pop. Bitvis riktigt bra.

Högberg-Lawtons styrka (eller förbannelse om ni så vill) är att de kan skriva i vilken stil som helst - hård och snabb rock, melodiös pop, calypso-inspirerat, snygga ballader och så vidare. Detta ger bredd och spänning men kan på en enkelspårig marknad också verka förbryllande. "You're a big boy now" är så modern och snärtig att den skulle kunna vara av Squeeze och hela sida 1 är begåvad och fin, jag gillar till och med balladen "Don't ever let a good thing down" som låter misstänkt lik nåt jag inte kan komma på.

Sida 2 är sämre. "Headin' for the road again" är träbent hårdrock och jag har svårt för den sexuella macho-texten i "I was right she was wrong" och den larviga rockhyllningen i "Rock'n'roll music time".

Annars är det välgjort, entusiastiskt och välspelat.

MATS OLSSON, Expressen